Informații

Fii la curent cu ultimele noutăți notariale.

Biroul Notarial Cristina Nicolaescu nu va activa în perioada 1-7 Iulie 2024

Vă informăm că biroul notarial Cristina Nicolaescu nu va activa în perioada 1-7 iulie 2024. În acest interval, nu vom oferi servicii notariale. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient cauzat și vă mulțumim pentru înțelegere.

Vă așteptăm să reveniți după această perioadă pentru a continua să beneficiati de serviciile noastre notariale. Dacă aveți nevoie de asistență urgentă, vă rugăm să ne contactați înainte de data suspendării activității pentru a putea programa o întâlnire sau pentru a primi îndrumări suplimentare.

Ce trebuie să cunoști despre procuri

În zilele de astăzi majoritatea persoanelor au utilizat sau utilizează procura în activitățile lor zilnice. Cu regret, o bună parte dintre acestea nu cunosc date esențiale cu referire la procură, cum ar fi, termenul, persoanele care au dreptul să autentifice procura, cazurile când este necesară autentificarea procurii etc. În scopul clarificării sensului și a unor trăsături caracteristice, precum și modalitatea de semnare a procurii, nevalabilitatea acesteia, venim cu unele informații cu caracter general, care vor contribui la evitarea situațiilor neplăcute, precum și a riscurilor necunoașterii legii.

УДОСТОВЕРЕНИЕ ДОВЕРЕННОСТИ ОТ ИМЕНИ ФИЗИЧЕСКИХ ЛИЦ

Procură este înscrisul întocmit pentru atestarea împuternicirilor conferite de reprezentat unui sau mai multor reprezentanți. Procura eliberată pentru încheierea de acte juridice în formă autentică trebuie să fie autentificată notarial. La autentificarea procurii, reprezentatul nu este obligat să prezinte dovezi care să confirme dreptul lui asupra bunurilor.

РАСТОРЖЕНИЕ БРАКА ПО СОГЛАСИЮ СУПРУГОВ

Începând cu 01.03.2019 căsătoria prin acordul soților poate fi desfăcută de către notar, printr-o încheiere de desfacere a căsătoriei, inclusiv căsătoria soților care au copii minori comuni, adoptați sau concepuți.

Întocmirea actelor de către notar în afara sediului biroului

Conform prevederilor art. 6 aliniatul 1 a Legii nr. 246 din 15.11.2018, actele notariale se întocmesc în biroul notarului, în timpul zilelor lucrătoare şi programului de lucru afişat în incinta sediului biroului, dar există mai multe cazuri în care anumite categorii de persoane nu se pot prezenta la biroul notarial pentru a încheia actele notariale de care au nevoie.

РАСТОРЖЕНИЕ БРАКА ПО СОГЛАСИЮ СУПРУГОВ

Începând cu 01.03.2019 căsătoria prin acordul soților poate fi desfăcută de către notar, printr-o încheiere de desfacere a căsătoriei, inclusiv căsătoria soților care au copii minori comuni, adoptați sau concepuți.

Autentificarea contractului de vânzare-cumpărare a părții sociale

În procesul de vânzare sau cumpărare a unei părți sociale într-o companie, autentificarea contractului la notar este un pas esențial. Acest proces nu doar că oferă legalitate tranzacției, dar asigură și protecția părților implicate. Iată un ghid detaliat al documentelor necesare pentru acest proces important.

Programare pentru obținerea unui contract de fidejusiune